Doe mee aan de haikuwedstrijd en win een reis

In 2020 dagen we u graag uit om een haiku te schrijven over een van uw reisherinneringen. De haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm, die doorgaans uit 3 regels bestaat van 5, 7 en 5 lettergrepen. De inhoud gaat vaak over de natuur of een zintuiglijke ervaring van de dichter, maar dat hoeft niet.

We geven u alvast enkele voorbeelden:

O, oude vijver! 
een kikvors springt van de kant,
geluid van water

-MATSUO BASHO

Monniken bidden
binnen muren, zacht gekleurd
als woestijnzand.

-HERMAN VAN ROMPUY

Bij het ontwaken
een handvol confetti
op het hoofdkussen.

-LUK GIJBELS

Hoe werkt het?

Stuur uw mooiste haiku’s over een bepaalde Davidsfonds Cultuurreis (max. 3 per deelname) naar cultuurreizen@davidsfonds.be. Vermeld zeker uw volledige naam, de reis waar de haiku over gaat en natuurlijk de haiku zelf.

Elke maand selecteert een nauwkeurig samengestelde jury, onder leiding van Herman Van Rompuy, 1 maandwinnaar. In januari 2021 wordt uit de 12 maandwinnaars 1 hoofdwinnaar gekozen.

U kan telkens tot de laatste dag van de maand uw haiku’s (max. 3) insturen om mee te dingen naar de prijs van die maand (dus bv. tot 31 maart als u maandwinnaar van maart wil worden). In de loop van de maand die volgt maken we de winnaar bekend via onze website en sociale media. 

Waarom meedoen?

Als u meedoet met de haikuwedstrijd van Davidsfonds Cultuurreizen deelt u uw mooiste reisherinneringen met andere reizigers. Dat is op zich al een goede reden!

Bovendien maakt u kans op mooie prijzen. Zo kiest een jury elke maand een haiku van de maand, goed voor een reischeque van € 100. Die kunt u meteen gebruiken voor uw volgende cultuurreis!

Daarnaast maakt elke maandwinnaar kans op de hoofdprijs. Dat is in 2020 een 5-daagse all-in cruise op de Rhône en de Saône van CroisiEurope voor 2 personen in volpension (vluchten en transfers niet inbegrepen)! Ook voor de tweede en de derde plaats zijn er mooie prijzen: een reischeque van € 250 en een boekenpakket van € 100.

De hoofdprijs gaat naar de haiku die het meeste stemmen behaalt tijdens de stemronde die in januari 2021 in de aanloop van het Reisevenement wordt georganiseerd. 

ZOEK EEN REIS